Wata cukrowa dzięki czemu powstaje

Wata cukrowa kto jej nie pamięta, jej smaku i wyglądu. Zapewne każdy miło ją wspomina. Pamiętamy Pana lub Panią nawijającą watę na drewniany patyczek, a obok nich stojąca maszyna do waty cukrowej, jaką dzisiaj łatwo można zdobyć - shop.gastrofun.com. wata cukrowa to przysmak małego i olbrzymiego, każdy ja dobrze wspomina. Wata powstaje za sprawą maszyny i roztopionego w niej cukru, który następnie zostaje schłodzony. Schłodzenie to następuje w momencie, gdy z aluminiowego bębna przez drobne otwory zostaje wyrzucony karmel. Skąd nazwa, ano od zwykłej waty kosmetycznej, gdyż przypomina ona ją z wyglądu. Cieniutki niteczki białe zbite w puch.

Maszyny do waty cukrowej działają dzięki gazowi propan-butan. Maszyna do waty cukrowej charakteryzuje, prosta obsługa iskrownik do zapalania, regulator obrotów głowicy, regulator palnika gazu, gigantyczna wydajność, cicha robota. Barwa znamy wszyscy – biały. Lecz spotykamy też inne kolory. Jak to możliwe? A tak, iż na samym początku do cukru dodawany jest barwnik spożywczy, dzięki któremu wata cukrowa nabiera przeróżnych kolorów. Jej smak jest wyjątkowy dzięki precyzyjnym maszyną będziemy weselić się tym smakiem jeszcze długo. I jeszcze długo będziemy ją spotykać na zabawach, piknikach, odpustach jak też w innych interesujących miejscach. Jest ona tak popularna jak popcorn, natomiast w przeciwieństwie do niego słodka i jest w niej „to coś”. Jej smakiem będą weselić się jeszcze nasze dzieci.

Zobacz więcej tutaj